Brug internettet til at holde kontakten

Vi lever i en verden, hvor geografiske afstande ikke længere betyder så meget som førhen. Med opfindelsen af telefonen, blev det for første gang muligt at kommunikere med venner, familie, forretningsforbindelser og andre bekendte i realtid på trods af, at man var fysisk afskåret fra hinanden. Da internettet mange år senere for alvor tog fart, blev det pludselig også muligt at kommunikere med hinanden i realtid samtidig med, at man kunne se hinanden på computerskærmen. Med fremkomsten af webbaserede kommunikationstjenester som Skype blev kommunikationen mennesker imellem revolutioneret, og vi havde nu større muligheder end før for at tale og se hinanden på trods af store afstande.

Et andet og meget vigtigt aspekt ved kommunikation via internettet er det prismæssige aspekt. Når man kommunikerer via sin bredbåndsforbindelse er det i og for sig gratis. Når man har betalt sit abonnement, har man (næsten) ubegrænset adgang til internettet, og kan altså frit bruge sin internetforbindelse til at kommunikere med sine kære rundt omkring i landet og verden.

Hvis du ønsker at kommunikere via en internetforbindelse, kræver det først og fremmest, at du har adgang til en internetforbindelse. Har du ikke en internetforbindelse kan du kontakte en eller flere udbydere og undersøge, om de kan levere internet til dig. Når først du har en internetforbindelse kræver det blot, at du downloader et program såsom eksempelvis Skype. Her skal du som regel oprette en brugerkonto, og herefter er du klar til at gå i gang.  De fleste tjenester som Skype er utroligt brugervenlige, og følger man blot brugervejledningen er det nemt at komme i gang.

Hvis du ønsker at kunne se, den du taler med, kræver det ydermere, at din computer har et indbygget webcam eller du har mulighed for at tilslutte et ekstern webcam til din computer.