Få bedre Wi-Fi signal ved at skifte kanal

Oplever du, at din trådløse internetforbindelse er langsom eller falder du af internettet hyppigt? Dette kan skyldes, at dit trådløse netværk ikke er indstillet til den bedst mulige kanal. Der er flere grunde til, at din kanal kan være belastet. Hvis der er flere i området, der bruger den samme kanal, kan det give nedsat hastighed på internettet eller i værste tilfælde vil du opleve, at du helt mister forbindelsen, når du surfer på nettet.

En løsning du kan benytte dig af, hvis din kanal er belastet er at købe en router, der kan køre på to frekvenser. Den tekniske forklaring er, at de fleste routere til privatbrug kører på 2,4 gigahertz frekvensbåndet, men man har mulighed for at købe en router, der også kan gøre på 5 gigahertz. Hvis man køber en sådan router, kan man slippe udenom de forstyrrelser man vil opleve, hvis der er mange, der benytter den samme kanal.

Du kan også blot vælge at bruge en kanal, der ikke er så brugt. Når vi køber en internetforbindelse og får tilsendt en trådløs router, bruger langt de fleste af os routerens standardinstillinger. Dette vil i praksis sige, at vi alle kører på den samme kanal. Hvis du downloader et program som eksempelvis WirelessNetView, får du en oversigt over de trådløse netværk i din nærhed, og herved kan du se, hvilke kanaler personer i din nærhed benytter sig af. Her bør du kigge efter hvilken kanal dine nærmeste naboer benytter sig af, da det er de tætteste naboer, der belaster din internetforbindelse mest. Herefter handler det blot om at skifte kanal, så du fremover bruger en kanal som dine nærmeste naboer ikke benytter sig af.

Foretager du dig disse simple ændringer, vil du opleve, at din internetforbindelse vil blive væsentligt forbedret og hastigheden vil stige, når du surfer på internettet.