Hvor bør jeg placere min trådløse router?

En trådløs router er ikke en genstand mange af os har lyst til får en central placering i vores bolig. En trådløs router er ikke pæn, den er ofte kluntet at se på og ydermere er der mange ledninger forbundet, der danner et stor ledningsrod. Derfor gør mange af os det, at vi forsøger at gemme vores router i et hjørne, bag et møbel eller gemt i en kasse. Men hvis vi ønsker den bedste trådløse forbindelse, bør vi faktisk give vores router en fremtrædende placering i hjemmet.

Gode råd når du skal placere din router

– Det første du bør overveje, når du skal placere din router er, at placeringen skal være central. Hvis du vil øge det trådløse signals styrke i hele hjemmet, bør routeren have en central placering, så du kan nå ud til alle rum i hjemmet.
– På trods af, at mange af os placerer vores router på gulvet, er dette faktisk helt forkert. En router bør placeres så højt som muligt, da dette kan øge rækkevidden på din trådløse forbindelse.
– Vægge og metalgenstande er ikke optimale vilkår for en trådløs router. Routeren skal gerne have plads omkring sig, så den skal udsende det trådløse signal bedst muligt.
– Et teknologihjørne med computer, tv, telefoner og en trådløs router er en dårlig kombination. Andet trådløst udstyr kan forstyrre forbindelsen fra en trådløs router og derved forringe signalet.
– Du bør ikke placere din trådløse router direkte ved en varmekilde såsom en radiator. Routeren bør heller ikke så et sted med fugt eller store temperaturudsving som eksempelvis foran et vindue. Til sidst er et sted med meget støv også en dårlig forudsætning for en god trådløs forbindelse.

Følger du ovenstående råd om placering af en trådløs router, har du taget alle forholdsregler for, at du får en god trådløs forbindelse.